поддръжка-на-отоплителни-инсталации-кабор-еоод

Поддръжка на Инсталации

Искате дълъг живот за Вашата инсталация?

Една от основните причини за високи сметки е неподдържана инсталация и неподдържани уреди.

Много важно е след изграждане на газовата, отоплителната или друг тип инсталация, да се подсигури нейната адекватна и навременна поддръжка. Нашите технически специалисти имат дългогодишен опит в изграждането, ремонта и поддръжката им.

Нашите енергийни експерти съветват:

Правете ежегоден преглед

Правете ежегодни прегледи на газовата, отоплителната и друг тип инсталация. Най-добре, преди началото на отоплителния сезон.

Задължително проверявайте уредите

Котлите винаги трябва да се проверяват за износени елементи и аксесоари, и наличието на наслоявания в горивната камера или други елементи. Навременно почистване на горивната камера увеличава многократно живота на уреда и намалява рисковете от авариране на котела.

Обезвъздушавайте инсталацията

Отоплителната системата трябва да е винаги добре обезвъздушена. Въздухът в нея води до нарушения в нормалното и функциониране, изразяващо се в липсата на греене в някои радиатори. Обезвъздушавайте системата си редовно.

След ремонт не оставяйте празна инсталацията

В случай на източване на инсталацията заради ремонт, напълнете системата веднага след ремонта. Парното не трябва да стои празно дълго време. В противен случай може да се запуши, а при следващото пълнене на системата да се появят течове. В случай, че ви се налага да източите системата, най-добре потърсете специалист, с каквито ние разполагаме.

Използвайте филтър

Използвайте филтър преди котела и задължително антикорозионна течност в отоплителната система. Това ще гарантир,а че ако има натрупани корозионни и други частици от металните елементи на отоплителната инсталация, те няма да попаднат в котела и бойлера, и да доведат до неговата повреда.

Не изключвайте системата

Когато пътувате за почивка или в командировка през най-студените дни през зимата и в дома ви няма никой, настройте системата да поддържа ниска температура в стаите.

Имате нужда от изграждане на инсталация?

Свържете се с нас, и превключете на ниски сметки!

Полезни връзки